MEDIA. 10 000 personer har skrivit på en namninsamling startad av Instagramkontot TNKVRT. Insamlingens syfte är att få den homosexuella artisten Alexander Bard sparkad från TV4, med motiveringen att han sprider ”rasism” och ”sexism”.

Det politiskt korrekta Instagramkontot TNKVRT har startat en namninsamling för att få den homosexuella artisten Alexander Bard sparkad från sitt jobb som jurymedlem i TV4:s underhållningsprogram Talang. Hittills har man fått ihop över 10 000 underskrifter, och kontot hävdar bland annat att han måste sparkas eftersom han sprider ”rasism” och ”sexism”.

”Problemet med Bard är att han både förnedrar och kränker kvinnor. Hans åsikter strider mot TV4:s nolltolerans kring rasism och genom att ha kvar honom i juryn visar de att det är okej att kränka andra så länge det inte sker på TV4:s bekostnad”, skriver Instagramkontot.

Bard själv tar dock det hela med ro, och säger till Aftonbladet att han inte tror att insamlingen kommer påverka hans medverkan i Talang. Samtidigt påpekar han att han varken är rasist eller sexist.

— Man kan inte sparka någon på grund av åsikter i Sverige, det är fascism. Det är ett stort skämt och en ren lögn, det har ingenting att komma med. Var är argumenten? På vilket sätt är jag rasist och sexist? De bara står och ljuger. Kampanjen har ingen trovärdigt alls, säger han.

Lotta Andersson, exekutiv producent för “Talang”, säger att hon läst uppropet men att hon inte tänker låta det påverka Bards medverkan.

Källa:
10 000 underskrifter: ”Sparka Alexander Bard”


  • Publicerad:
    2018-01-07 20:05