FLYKTINGINVASION. För några dagar sedan framkom det att det lilla samhället Njutånger, som 2010 befolkades av 885 personer, snart kommer invaderas av hela 100 asylsökanden. Detta avslöjar Helahälsingland i en artikel på sin hemsida. 

”Om allt går enligt Migrationsverkets planer kommer 100 asylsökande kunna flytta in på Njutångersgården från och med den 15 november”, står det att läsa på den svenskfientliga hemsidan. Helahälsingland har tidigare rapporterat om hur det råder akut brist på boende för asylsökanden i Sverige, möjligen i syfte att mjuka upp den lokala opinionen inför den nu kommande massinvandringen av asylsökare.

I samband med att bristen på boende för asylsökare tidigare uppmärksammades av lokalpressen erkände Lars Ulander, migrationsverkets lokale chef, att det kunde bli aktuellt att hyra Njutångersgården igen, vilket nu också har skett – trots den skandal som uppstod senast Ulander gjorde affärer med Njutångersgården. Sist när Migrationsverkets gjorde affärer med Njutångergården hade man Johan Stendahl som affärspartner. När detta kom fram tvingades migrationsverket att riva upp sitt avtal eftersom Stendahl hade stora skatteskulder:

”Migrationsverkets kontaktperson har hela tiden varit Johan Stendahl, en man som i dagsläget har skatteskulder på mer än 30 miljoner kronor. Han är i dag vd för Njutångersgårdens hotell och vandrarhem AB. Hans mor har suttit eller sitter fortfarande i styrelsen för de bolag som tidningen skrivit om tidigare. Hon har ett skuldsaldo på mer än 12,5 miljoner kronor.”

Förmodligen kan denna ”kulturberikning”, som bara berikar politiker och giriga affärsmän, leda till ett ökat motstånd mot främlingsinvasionen. Den senaste tiden har detta lokala och redan existerande motstånd märkts av i form av Nordfronts besök på ett möte om flyktingpolitik i Söderhamn samt bildandet av en Facebook-grupp vid namn ”Nej till asylboende i Hälsingland”.


  • Publicerad:
    2012-10-28 22:20