TYSKLAND. Två personer höggs ned under måndagen i ytterligare ett knivdåd i Tyskland, denna gång i Erfurt. En 32-årig man har gripits misstänkt för attacken.

En okänd gärningsman knivhögg två personer i Erfurt i östra Tyskland under måndagen. Ett stort polispådrag med bland annat polishelikopter pågick när man jagade efter den misstänkte gärningsmannen under gårdagen. En 32-årig man kunde snart gripas i en lägenhet i staden.

Gårdagens attack ägde rum i Erfurts södra distrikt, i Wieshugel. En man attackerade två människor nära en busshållplats. Bägge offren, på 45 år och 68 år, har lagts in på sjukhus och man tror de ska klara sig. Vad man vet var de helt slumpmässigt utvalda av knivmannen.

Gärningsmannen beskrevs innan gripandet av polisen som ljushårig man med ärrat ansikte i 20-årsåldern. Han flydde springande från platsen och han ska ha talat tyska under attacken.

Händelsen inträffade bara dagar efter ett annat knivdåd ägde rum, i staden Würzburg, Bayern, då tre personer mördades och sex skadades. Den somaliska gärningsmannen blev skjuten och anhållen av polisen på plats.


  • Publicerad:
    2021-06-29 10:30