ENGLAND. Den 450-åriga puben Lamb & Flag tvingas stänga ned efter finansiella problem i coronapandemins spår. Författare som C.S. Lewis och J.R.R. Tolkien besökte puben för att utbyta idéer.

Puben Lamb & Flag öppnade först år 1566 i Oxford och flyttade till sitt nuvarande läge år 1613, detta skriver den brittiska tidningen Evening Standard. Under pubens 450-åriga historia har flera kända författare bevistats i puben. Författaren J.R.R. Tolkien som skrev Härskarringen satt där med sin vän C.S. Lewis som författade Berättelsen om Narnia.

Steve Elston sade att Lamb & Flag inte har klarat sig under coronapandemin som så många andra nöjesinrättningar. Puben har finansiellt gått med förlust i över 12 månader. Därför kommer den stänga ned den 31 januari.

Dave Richardson som är med i Oxfords avdelning för kampanjen för riktig ale säger att det är en förlust att puben stänger ned. Den är en av få traditionella pubar där det inte finns någon jukebox eller TV. Det är en plats där människor kommer för att prata med varandra.

I den biografiska spelfilmen Tolkien (2019) som handlade om J.R.R. Tolkiens liv gestaltades puben i vissa scener.


  • Publicerad:
    2021-01-26 19:50