SVERIGE. Natten mot söndag utsattes Max restaurangen vid E6 i Falkenberg för ett brutalt rån. Tre kvinnor misshandlades varav en kvinna fick båda armarna avslagna med en kofot. Rånarna försvann sedan med dagskassan.

Det var natten mot söndag som larmet inkom till polisen. Tre kvinnor höll på att stänga Max restaurangen när rånarna slog till.

När av kvinnorna gick upp till kontoret för att räkna dagskassan hörde hon att det knackade på dörren. I tron om att det var någon av kollegorna öppnade hon dörren och möttes av två svartklädda yngre män med rånarluvor. Männen var beväpnade med basebollträ, kofot och kniv.

En av männen satte kniven mot kvinnans hals och misshandlade henne svårt med kofoten. Kvinnan försökte skydda sig och fick på så sätt flera olika frakturer, så kallade avvärjningsskador. Den polis som är ansvarig över utredningen träffade kvinnan på sjukhuset. Polisens presstalesman Thomas Fuxborg säger:

— Hon berättar att hon var rädd för att mista livet. Hon upplevde det som att han aldrig skulle sluta slå.

De andra kvinnorna hörde kvinnan skrika och kom till hennes undsättning men när de kom in på kontoret blev en av kvinnorna slagen i ansiktet och förlorade en tand. Den tredje kvinnan klarade sig utan skador men chockades dock svårt av händelsen.

— Gärningsmännen tar sedan pengarna i kassan, men det är oklart om de kommer in i kassaskåpet. Det är också okänt hur de tar sig därifrån, säger Fuxborg.

De tre kvinnorna fördes till sjukhus där de fått vård under söndagen. Kvinnan som fick armarna avslagna opererades under söndagen för sina skador. De andra kvinnorna har fått komma hem.

— Det är ett mycket fult rån och i mitt tycke har gärningsmännen använt ett grovt övervåld, säger Fuxborg.

Samma restaurang drabbades för två veckor sedan av ett rånförsök vid stängning. Men den gången lyckades inte rånarna ta sig in i lokalen. Huruvida det finns ett samband mellan helgens rån och det rånet är polisen inte helt säkra på men det är självklart ett samband som utreds.

Enligt polisen har rånarna tagit sig in till kontoret på andra våningen genom att klättra på fasaden. Männen ska ha tagit sig in i kontoret, som ligger på andra våningen, genom att klättra upp via fasaden. Inga misstänkta gärningsmän har gripits.

Ett kristeam skickades under dagen ner till Falkenberg samt en distriktschef, en restaurangchef och en HR-chef från Max.

Fredrika Fredmark, pressansvarig på Max säger:

— Vi ser jätteallvarligt på det som har hänt och det jag vet är att alla är skärrade av den här händelsen. Som tur var är sådant här väldigt ovanligt men just nu ligger allt vårt fokus på personalen, det viktigaste är att de mår bra.

Max säger vidare att de har tydliga säkerhetsrutiner men att de ändå ska se över handlingsplanerna.

— Vi har tydliga säkerhetsrutiner, men vi får ju rannsaka om vi hade kunnat göra någonting annorlunda. Någonting har ju gått fel, men varför vet jag inte i dagsläget, säger Fredemark vidare.

Källa:
Max: ”Alla skärrade”
Brutalt rån på Max i Falkenberg


  • Publicerad:
    2015-11-02 11:10