BROTT Det äldre paret kallade politiker till avrättning på sin gård, där man byggt en galgbacke. Nu har domarna fallit mot paret.

Nordfront har tidigare skrivit om paret Ditta Rietuma och Lars Rutger Solstråhle som kallat politiker i Gullspång till sin rättegång och avrättning.

Paret påstår sig styra över vad de kallar ”Gudalandet” och hävdar att de härskar över hela världen. I media benämns detta som ”vikingasekten”. Ditta Rietuma titulerar sig själv som ”Gudalandets imperator och högsta domare”, medan Lars Rutger Solstråhle är Gudalandets åklagare.

Paret ansåg att politikerna i Gullspång gjorde anspråk på den politiska makten och utmanade ”Gudalandet”, vilket resulterade i att man fick en kallelse till sin egen avrättning.

DN rapporterade tidigare att kallelsen gällde en ”Hova Lands Tingets förhandling” klockan 13.00 den 13 mars förra året. Paret krävde också att påstått stulna barn skulle återlämnas och att vacciner, som de beskrev som ”kemiska vapen”, skulle förstöras. ”Eran avrättning är inplanerad att ske 13 april 2023, då återetablering av ViKinga ting tar tid”, stod det i mejlet.

Paret hade även byggt upp en galge och förberett en stubbe för avrättningen.

Man åtalade paret för åtta fall av olaga hot och hot mot tjänsteman och avböjde att få en försvarare, då man inte anser att tingsrätten har någon legitimitet.

Nu har rättegången mot de två ”vikingasektsledarna” kommit och de döms till 3 månader respektive 6 månader i fängelse.