UNDERSÖKNING Kommer tredje världskriget att inledas inom kort?

Enligt en definition från den amerikanska ordboken Merriam Webster har ett ”världskrig” inletts när ”alla eller de flesta av världens främsta nationer deltar” i ett storkrig. I modern tid alltså exempelvis nationer som USA, Ryssland, Kina, Tyskland och Frankrike. Andra förklaringar gör gällande att kriget också behöver vara spritt till flera världsdelar.

Aldrig tidigare har den liberala makteliten varit så nära att starta ett tredje världskrig som nu. Det som skulle kunna starta ett tredje världskrig är att långdistansvapen från Nato avfyras mot Ryssland, via Ukraina, med hjälp av Nato-personal och satelliter som den globalistiska krigsalliansen förfogar över.

En vedergällningsaktion från Ryssland skulle potentiellt inleda ett storkrig mellan Ryssland och Väst vilket riskerar dra med fler aktörer från andra världsdelar som vill störta den amerikanska hegemonin över världen. Om exempelvis USA blir direkt inblandad i kriget i Europa och i Mellanöstern, till vilken man redan sänt hangarfartyget USS Abraham Lincoln, kan Kina passa på att attackera Taiwan vilket skulle göra att kriget sprids till Östasien. Dessutom skulle övriga Brics-länder kunna svara om samarbetspartnern Ryssland attackeras av Nato eller om USA och Israel startar krig med Iran som är med i Brics sedan januari i år.

När tror du att det tredje världskriget kommer inledas och vad tror du blir den utlösande faktorn?  Diskutera gärna i Nordfronts fristående chattgrupp på Telegram.