JUDISK MAKT Vänsterpartiet och dess ledare kommer i framtiden inte att bjudas in till Judiska centralrådets minneshögtider. Detta efter att flera företrädare ska ha ertappats med att sprida ”judehat” och ”antisemitism” på sociala medier.

I september rapporterade Nordfront om en rasfrämmande kommunpolitiker som påstods sprida ”judehat” på sociala medier. Mannen, som bland annat talat om ”den judisk-sionistiska lobbyn” och uttryckt att ”USA styrs av judar”, blev omgående av med sitt lärarjobb. Vänsterpartiet inledde även ett uteslutningsärende mot den ”antisemitiske” mannen vid namn Ali Hadrous, vilket ledde till en avstängning och att han sedermera frivilligt lämnade sina förtroendeupprdrag och partiet.

Judiska centralrådet har nu även meddelat att de inte kommer att bjuda in Vänsterpartiet till minneshögtider efter att flera företrädare ertappats med att ha uttryckt sig ”antisemitiskt och hyllat terrororganisationer”, enligt SVT.

— Vi har i många år haft en policy att vi inte bjuder in Sverigedemokraterna. Vi har landat att vi numera har samma policy vad gäller Vänsterpartiet, säger Judiska centralrådets ordförande Aron Verständig.

Varken Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar eller prosionistiska Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson var välkomna på Judiska centralrådets minneshögtid för Hamas motattack den 7 oktober. Sverigedemokraterna har varit utestängda från judiska firanden sedan tidigare, trots att Åkesson hyllat Israel i ett inlägg på Twitter och en SD-företrädare gått ner på knä och gråtit framför judar i Israel i vad som verkar vara ett försök att bli kosherstämplad.