USA Under söndagen höll Donald Trump ett stort kampanjmöte Madison Square Garden i New York. Nu anklagas han för ”nazism” eftersom amerikanska nationalsocialister också höll ett möte där 1939.

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump höll på söndagskvällen sitt kanske största kampanjmöte hittills i hemstaden New York, med bara drygt en vecka kvar till det amerikanska presidentvalet.

Ett stort antal politiker och kändisar slöt upp i Madison Square Garden för att visa sitt stöd för Trump, däribland entreprenören Elon Musk, politikern Robert F Kennedy, den tidigare Fox News-stjärnan Tucker Carlson och tv-kändisen Phil ”Dr Phil” McGraw.

Trots att platsen används av både Republikanerna och Demokraterna otaliga gånger för massmöten anklagas Trump och hans supportrar nu för ”nazism” för att man höll mötet i Madison Square Garden. Anledningen är att tusentals amerikanska nationalsocialister samlades där 1939.

Enligt Demokraternas vicepresidentkandidat Tim Walz visste Trump-supportrarna ”exakt vad de gjorde”. Walz hävdar att det finns ”direkta paralleller” mellan Trumps kampanjmöte och demonstrationen 1939.

— Gör era googlingar på detta. Trump har detta stora möte i Madison Square Garden. Det finns en direkt parallell till ett stormöte som hände under mitten av 1930-talet Madison Square Garden och jag tror inte för en sekund att de inte vet vad de gör där, sa Walz till supportrar i Nevada på söndagskvällen.

Partikollegan Hillary Clinton var inne på samma konspirationsteori tidigare i veckan.

— Den här veckan får vi se hur Trump faktiskt återskapa mötet i Madison Square Garden 1939. Då blev president Franklin Roosevelt bestört över att nazister och fascister i Amerika samlades för att ge sitt stöd till den typ av regering som de hade i Tyskland. Så jag tror inte att vi kan ignorera detta, sa Clinton till CNN.

Trump får stöd av Dr Phil, UFC och Elon Musk

Men på Trumps möte var stämningen god och nazist-anklagelserna skojades bort av komikern Tony Hinchcliffe som konstaterade att Demokraterna mer och mer börjar likna ett ”P Diddy-party”.

I ett tal som medströmsmedia har beskrivit som ”galet” gick Tucker Carlson till hårt angrepp på den styrande eliten.

— Ni är inte bättre än oss. Nej, ni är inte smartare än oss. Nej, ni förtjänar inte vad ni har, ni stal det förmodligen, sa Carlson till publikens jubel.

Dr. Phil dök också upp och gav sitt fulla stöd till Trump, samtidigt som han anklagade Demokraterna och det vänsterliberala etablissemanget för att vara ”mobbare” eftersom de använder sociala repressioner mot sina politiska motståndare.

Att Trump är populär i kampsportsvärlden är ingen hemlighet. Men igår talade självaste UFC-presidenten Dana White på Madison Square Garden och uppmanade alla att rösta på Trump i vad han beskrev som det viktigaste valet någonsin. Han gick också till hårt angrepp på Demokraternas kandidat, vicepresident Kamala Harris.

— Hon är den sittande vicepresidenten för USA just nu. Vad hon hoppas är att väljarna bara ska fokusera på framtiden för hon vill inte att vi ska titta på de senaste fyra åren och se vad vi egentligen behöver göra, sa White.

Elon Musk dök också upp, även denna gång bärandes sin ”Dark Maga”-keps. Nyligen lovade han att sätta människor på Mars under de kommande fyra åren med Trump som president. Under sitt tal i Madison Square Garden talade han om en ”fantastisk framtid” medan publiken skanderade ”Elon! Elon! Elon!”.

Han uppmanade alla att se till att så många som möjligt röstar och dessutom förtidsröstar för att uppnå en ”massiv förkrossande seger” i presidentvalet.

— Gör vinstmarginalen så stor att ni vet vad kan hända, sa Elon Musk kryptiskt.

När Trump själv talande var även han kryptisk och utlovade en ”liten hemlighet” som han och kongressledamoten Matt Gaetz har som kommer att ha ”stor påverkan” på valet till representanthuset.

— Vi kommer enkelt att ta senaten, och med vår lilla hemlighet kommer vi att göra bra ifrån oss i representanthuset också, sa Trump och tittade mot Gaetz.

— Han och jag kommer att berätta om hemligheten när valet är över, fortsatte Trump.