AKTIVISM. För andra gången på en vecka har Kristianstads aktivister ådragit sig medial uppmärksamhet.

I fredags rapporterade Kristianstadsbladet om Motståndsrörelsens affischer vid Wendesgymnasiet och SFI:s lokaler. Idag hakar Sveriges Radio P4 Kristianstad på tåget genom att rapportera om ”nazistpropaganda” runt Kristianstads Arena.

Affischerna som P4 Kristianstad åsyftar var uppsatta i samband med att årets gymnasiemässa anordnades i stadens arena, ett evangemang som niondeklassar från hela nordöstra Skåne besöker.

Peter Zerpe, säkerhetsansvarig på Kristianstads kommun, uttalar sig i radio och menar att Motståndsrörelsens propaganda är värre än andra typer av skadegörelse. ”Det här är allvarligare. Nu ska vi sanera och sedan ska jag sätta mig ner med polisen för det har hänt alldeles för mycket liknande i Kristianstad den senaste tiden”, säger han i radiosändningen.

Nordfront har varit i kontakt med Simon Lindberg, nästeschef för Skåne och Blekinge, för att få en kommentar. Han låter meddela att propagandaarbetet i Kristianstad kommer att fortgå: ”Så länge en enda av våra affischer eller klistermärken rivs ned på skattebetalarnas bekostnad, alltså med hjälp av pengar som kunde gått till massor med andra saker gynnsamma för kommunens invånare, kommer nya att sättas upp”

Källa:
Nazipropaganda vid gymnasiemässa


  • Publicerad:
    2013-10-01 19:00