USA. Ett avsnitt av den amerikanska tv-showen Dr.Phil har blivit viralt. Detta eftersom det innehåller en ung, svart flicka som säger sig vara vit – och dessutom hatar svarta människor.

16-åriga Treasure är övertygad om att hon är vit.

”Jag är vit och jag hatar svarta människor”, säger den 16-åriga svarta flickan Treasure från USA. Enligt hennes mor har hon alltid haft problem med andra så kallade afroamerikaner och redan som barn vägrade hon att leka med andra svarta barn. Som barn ska flickan dessutom ha rivit sönder alla svarta dockor som hon fick att leka med.

Flickans beteende har fått hennes mor att söka upp psykologen Phil McGraw och hans populära tv-show Dr. Phil, där han inför miljontals tittare blottlägger människors problem och försöker att lösa dem.

I programmet – som nu blivit vitalt – berättar Treasure att hon inte bara tror att hon är vit, hon vet det.

— Jag har naturligt rakt år, min näsa är inte gigantisk som hos afroamerikaner, mina läppar är perfekta, de är inte för stora eller för små utan perfekta, säger hon och fortsätter:

— De flesta afroamerikaner pratar ”getto”. Jag tycker de är fula och har inget gemensamt med dem.

Hon menar vidare att hon gör allt för att undvika afrikaner, för att slippa deras ”skurkaktiga beteenden”.

— Jag säger till min mamma: Jag kommer aldrig att bli som de där negrerna, menar flickan.

När Dr. Phil pratar med henne framkommer det att hennes svarta mor har informerat henne om att hennes biologiska far också är svart, och inte vit som hennes nuvarande styvfar är. Men detta spelar ingen roll för Treasure, som är helt övertygad om att hon rent biologiskt är 100 procent vit.

— Du kan ju lika gärna ljuga för mig, menar Treasure.

Se klipp från programmet:


  • Publicerad:
    2018-10-26 14:00