VÄXJÖ. Idag höll Alternativ för Sverige ett möte i Växjö som förflöt utan störningar.

Gustav Kasselstrand. Foto: Nordfront (gäller alla bilder i artikeln).

Några hundratal personer slöt upp för att lyssna på Alternativ för Sveriges representanter som talade i Växjö tidigare idag. En del av åhörarna var muslimer och motdemonstranter men tillställningen gick lugnt till även om det då och då ropades ”inga rasister på våra gator” och applåderades vid fel tillfällen i talen.

Talade gjorde partiledaren Gustav Kasselstrand, vice partiledare William Hahne samt riksdagsledamoten Jeff Ahl som gått över till AfS från SD.

Bortsett från att Ahl i sitt tal kritiserade Sveriges politiker för att vara globalister var huvudfokuset i talen kritik mot islam, vilket var logiskt då torgmötet arrangerades med anledning av att en moské i Växjö fått tillstånd att göra böneutrop på fredagar. Bakom talarna hölls också en tvådelad banderoll upp där AfS kontrasterades mot de etablerade partierna vars symboler placerats i en svart flagga på ett sätt som gjorde att de såg ut att utgöra en Islamska staten-flagga.

William Hahne.

— För oss är det en självklarhet att böneutrop inte hör hemma i Sverige! För oss är det en självklarhet att moskéer inte hör hemma i Sverige! För oss är det en självklarhet att halalslakt, omskärelse och sharialagar inte hör hemma i Sverige! Faktum är att islam inte hör hemma i Sverige, sa Hahne i sitt tal.

Jeff Ahl instämde i detta budskap genom att förespråka expropriering av moskéer samt förespråka ett diffust förbud mot ”icke-svenska” religiösa och politiska symboler på arbetsplatser.

Under Kasselstrands tal började några i publiken ropa ”folkförrädare” när Kasselstrand nämnde dagens politiker. Vidare sa Kasselstrand att målet är att byta ut politikerna innan de byter ut folket. Trots dessa ingredienser, som känns igen från mer radikala tal, fokuserade talarna på att invandrare som ”inte gör rätt för” sig måste återvandra till sina hemländer.

— Har man kommit till det här landet då ska man göra rätt för sig, man ska sköta sig, anpassa sig och gör man inte det då har man ingenting här att göra. Då är det bara att packa väskorna för då ska man hem igen, sa Hahne.

Kasselstrand nämnde även FPÖ, Fidesz och Alternativ för Tyskland som förebilder för AfS i sitt tal.

Mer bilder från dagen:

Polishelikopter.

Corneliu Codreanu-tröja.

Polishästar.

Ingrid Carlqvist och sympatiskt inställda åhörare.

Mycket kameror i luften.

”Mer Kassler åt folket” står det på en skylt.

Pepe och Björn.

Jeff Ahl.

Mindre positiva åhörare.


  • Publicerad:
    2018-05-25 16:30