Fredagen den elfte maj samlades medlemmar från kampgrupperna 201 samt 204 i Skövde. Denna dag skulle homolobbyn RFSL arrangera sin kongress vid First Hotel Billingehus.

Kamraterna från Näste 2 var på plats och beredda med en banderoll som förde ut budskapet ”Krossa homolobbyn”. Själva aktiviteten löpte i ungefär en timme utan något motstånd från de dekadenta hotellbesökarna mer än att de stod på håll och lekte med sina smart-telefoner.

Aktivisterna kunde inte låta detta spektakel fortgå oemotsagt. Tragiskt nog var motståndsmännen de enda som var på plats för att protestera. Varför protesten ägde rum är just för att RFSL var och är en djupt skadlig lobbyorganisation som aktivt arbetar med att bryta ned sunda normer och traditionella värderingar kring sexualitet och kärnfamiljens konstellation. Ett av flera exempel som belyser organisationens smutsiga historia är den före detta förbundsordförande Kjell Rindars pedofilvurmande.

Polisen kom till platsen först med två bilar, sen en till och en till osv. Det stod till slut drygt tio poliser framför kamraterna, som undrade vad i hela världen de sysslade med och om det inte fanns något vettigare polisarbete att utföra denna dag. Till svar fick kamraterna att ”Polisen är tvungen att utreda alla brott”.

På frågan om kamraterna var misstänkta för något brott blev svaret att ansvarig på plats var misstänkt för något låtsasbrott som ”icke tillståndsgiven sammankomst/demonstration”. Efter det var det dags för åsiktsregistrering. Då ingen ville ta på sig ansvaret för aktionen och några vägrade legitimera sig drog det ut ytterligare på tiden. Det beslutades efter lite tjafs att slutföra aktionen och förflytta sig.

Tagning två. Motståndsmännen förflyttade sig till centrala Skövde där en offentlig flygbladsutdelning inleddes. Området kring Sandtorget har blivit ett uppehälle för många ungdomar, vilket dels beror på McDonald’s placering och bekväma utemöbler som kommunen satsat på. Naturligtvis blev ett flertal av ungdomarna intresserade av aktivisternas närvaro.

Vid ett tillfälle stod gruppchef Erik Wuttudal helt omringad av nyfikna åhörare när han ”undervisade” om nationalsocialismen. Några mötesstörare från ett närliggande café kom förbi och blev triggade av budskapet på banderollen, så till den milda grad att en galen kvinna drog fram en sax i ett tafatt försök att censurera banderollen.

En väktare på plats försökte lugna ner situationen, men av någon anledning riktade han in sig på motståndsmännen och lät den galna kvinnan komma undan — vem vet om inte de var från samma släkt? Polisen kom återigen och som några timmar tidigare så användes samma rutin. Motståndsmännen blev misstänkta för ickebrott igen.

Aktiviteten gick alltså över förväntan bra, kanske den största aktionen Skaraborg sett på mycket länge. En heldag av kamp avslutades med gemensam middag i goda kamraters sällskap.

Vill du delta i kampen för räddningen av Nordens folk? Skicka in en ansökan om medlemskap genast!


  • Publicerad:
    2018-05-26 06:00