MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Nordfronts systersida Frihetskamp har intervjuat en aktivist från Motståndsrörelsen i Norge som nyligen angreps av maskerade gärningsmän utanför sitt eget hem men som slog tillbaka med full kraft!

Det var aktivisten Andreas Haglund Arnesen från Rede 1 Norge som nyligen utsattes för ett fegt angrepp utanför sitt eget hem i Fredrikstad. Andreas är känd som en högaktiv, trofast och dedikerad aktivist i organisationen och var på väg ut för att bedriva aktivism när han utsattes för ett fegt angrepp.

Det var mitt på dagen och Andreas var på väg ut med cykeln för att bedriva lite aktivism när maskerade gärningsmän gick till angrepp. Gärningsmännen hade fyllt strumpor med småsten som de slog mot Andreas men de var kanske inte beredda på det motstånd som de kom att möta.

Andreas grep tag i en penna som han hade i fickan och använde den för att försvara sig med. Efter ett kortare tumult sprang gärningsmännen till sin bil och flydde från platsen. Nordfronts systersida Frihetskamp har varit i kontakt med Andreas för att höra om vad som hände och hur det går för honom nu.

Bild på gärningsmännens bil som Andreas granne lyckades fotografera.

Hej Andreas. Kan du berätta vad som hände?

Jag var på väg hemifrån för att utföra basaktivism med en av mina lokala kamrater. Jag hann cykla cirka 50-100 meter innan det sprang fram två maskerade män som angrep mig från sidan. De började slå mig med någon form av strumpa med stenar eller något liknande i.

Började du springa därifrån eller slog du tillbaka med full kraft?

Jag kom av cykeln åt sidan och fick tag på en penna jag hade i fickan. Jag fick in ett kraftig slag i huvudet på den ena mannen så han nästan föll ner i backen. Efter det halkade jag till på isen och landade på ryggen. Jag använde då armar och händer för att skydda huvudet. Jag tog emot något slag innan jag tog mig upp igen och de la de sedan benen på ryggen och sprang för livet in i en väntande bil.

Vad gjorde du efter det fega angreppet? Gick du in och grät en skvätt och hoppade av organisationen?

Det hade väl inte varit så konstigt om man hade blivit lite satt ur spel av en sådan händelse, och det är väl det som är tanken – att skrämma folk från att vara aktiva. Jag drog iväg och genomförde aktivismen som jag hade lovat min kamrat att vi skulle göra den kvällen. I efterhand har jag till följd av händelsen ökat aktivismnivån och fått mycket mer energi med tanke på kamparbetet. Kampmoralen är på topp!

Har du någon aning om vem eller vilka det kan vara?

Egentligen inte men det är tydligt att jag har kränkt någon meningsmotståndare med min höga aktivitetsnivå så det blir mer arbete här framöver.

Som jag har förstått det så har du, i samråd med nästeschefen, anmält händelsen? Vad är statusen idag? Är någon gripen?

Ingen är gripen som jag vet om nu men polisen arbetar med händelsen så vi får se vad de får fram. Jag har dock inga större förhoppningar men med tanke på att grannen lyckades ta bilder på gärningsmännens bil tänkte jag att det kunde vara värt ett försök i alla fall. Vi får hoppas att de lyckas identifiera gärningsmännen så att de får det straff de förtjänar.

Har du några råd till andra aktivister om hur de kan förbereda sig eller vad de ska göra om de hamnar i en liknande situation?

Om någon är så feg att de angriper dig/er på ett sådant sätt så sikta högt och ge dem ett helvete, hehe. Det viktigaste är att inte ge sig i en sådan situation och se till att de får mer skada än vad de ger.

Då tackar vi för svaren och önskar dig en trevlig dag Andreas! Några sista ord till läsarna?

Följ med oss till 1 maj-demonstrationen i Ludvika (eller Boden) och inte minst: Organisera er i Motståndsrörelsen. Hell Seger!

Ursprungligen publicerad på Frihetskamp.net.


  • Publicerad:
    2018-04-17 06:00