I gårdagens pappersupplaga av Hudiksvalls Tidning (HT) rapporterar tidningen att Migrationsverket har svårt att hitta boende åt massorna av lycksökare som nu söker asyl i Sverige.

”Vi måste försöka hitta alla platser som vi kan”, säger Lars Ulander, enhetschef på Migrationsverket i Söderhamn, till HT. Migrationsverket har räknat ut att det under hösten kommer saknas ungefär 2000 boendeplatser och Ulander menar att den nuvarande tillströmmningen av asylsökare är värre än den från Balkanländerna på 90-talet. Många som söker asyl i Sverige nu har letat sig till Norden ända från Syrien.

Istället för att säga att Sverige är fullt väljer migrationsverket i ren desperation att placera ut flyktingar på alla tänkbara ställen. Bland annat har man placerat 600 asylsökare på en camping på Öland. Nordfront har tidigare också rapporterat om hur migrationsverket och Lars Ulander tidigare placerade ut albanska icke-flyende ”flyktingar” på hotell i Hälsingland.

Bild på artikel från HT torsdagen den 20 september 2012 som inte publicerades på Helahälsingland.se.

Lars Ulander är nu såpass desperat att han än en gång vill hyra platser på Njutångersgården, trots hans senaste fiasko när han gjorde affärer med Njutångersgården. Den gången framkom följande om Migrationsverkets dåvarande affärspartner:

”Migrationsverkets kontaktperson har hela tiden varit Johan Stendahl, en man som i dagsläget har skatteskulder på mer än 30 miljoner kronor. Han är i dag vd för Njutångersgårdens hotell och vandrarhem AB. Hans mor har suttit eller sitter fortfarande i styrelsen för de bolag som tidningen skrivit om tidigare. Hon har ett skuldsaldo på mer än 12,5 miljoner kronor.”


  • Publicerad:
    2012-09-21 21:48