MUSIK Denna vecka presenterar Nordfront Alina Gingertail och låten ”Kaer Morhen Theme”.

Veckans låt

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då kulturredaktören Daniel Olofssondaniel.olofsson@nordfront.se.

Alina Gingertail är en sångerska och musiker från Ryssland som har över 1,6 miljoner prenumeranter på Youtube och nästan 600 personer som sponsrar hennes musikproduktion via Patreon. Förutom hennes närvaro på Youtube och andra sociala medier finns inte särskilt mycket information om henne tillgängligt på internet utöver att hon har flera katter som hon är väldigt fäst vid och att hon är bosatt i östra Ryssland, alldeles på gränsen till Kina.

Gingertail, vars artistnamn uppenbarligen refererar till hennes rödfärgade hår, började publicera filmer på Youtube 2013 och har sedan 2015 regelbundet publicerat coverlåtar på sin kanal. Låtarna hon gör covers av är ofta musik från spel, böcker och filmer inom fantasygenren som The Witcher och Game of Thrones. Gingertail har också släppt en egenskriven låt på Youtube.

Utöver det rent musikaliska – där Gingertail själv sjunger och spelar alla traditionella och moderna instrument hon använder i sina låtar – klär hon ibland ut sig i dräkter kopplade till musiken och producerar mer avancerade musikvideor.

Veckans låt heter ”Kaer Morhen Theme” och är en cover på en låt från spelet ”The Witcher III: Wild Hunt”. I spelet är Kaer Morhen fästningen som utgör högkvarteret för monsterjägarna som kallas ”witchers” på engelska (”häxkarl” har använts i svenska översättningar).