GREKLAND. Den 22-åriga ”afroamerikanske” turisten Bakari Henderson festade under fredagen på en bar i festdistriktet Laganas på ön Zakynthos. I hans sällskap fanns bland andra en serbisk servitris som arbetar i baren men som hade ledigt för dagen. När en serbisk man ifrågasatte varför servitrisen umgicks med amerikaner uppstod ett tumult som slutade med att Henderson avled.

Bakari Henderson med en vän.

Enligt uppgifter befann sig Bakari Henderson och han sällskap på en bar när en serbisk kund konfronterade en serbisk tjej i Hendersons sällskap och ifrågasatte varför hon umgicks med amerikaner.

Bråk uppstod mellan serben och Henderson, som svor mot serben som svarade med att slå till Henderson i ansiktet. Henderson tog då en spritflaska och slog den över serbens huvud.

Den serbiska servitrisen försökte att hindra bråket men Henderson, som då var berusad, råkade slå henne i ansiktet med sin armbåge så att hon började blöda. Hon uppsökte då en brittisk säkerhetsvakt av serbiskt ursprung och bad honom att sätta stopp för bråket.

Säkerhetsvakten, som själv är en av de åtalade i fallet, menar att ”offret måste ha druckit, jag vet inte hur mycket. Han tog ett askfat och slängde det mot mig, något som vittnen på plats kan bekräfta”.

Andra serber i lokalen uppmärksammade bråket och jagade efter Henderson, som flydde ut på gatan men blev tacklad av en av serberna. Henderson blev därefter liggandes på marken där han blev slagen och sparkad i ungefär tjugo sekunder tills en förbipasserande kvinna avbröt anfallet.


Filmklipp som visar en övervakningskameras bilder från händelsen.

Ambulans anlände efter drygt fem minuter, men Henderson dog på grund av allvarliga huvudskador.

Enligt polisen på ön är nio stycken gärningsmän misstänkta för brott, av dessa är sju stycken serber medan de två andra är den 32-åriga brittiska säkerhetsvakten av serbiskt ursprung samt en 34-årig grekisk bartender.

Källor:
9 Charged in Fatal Beating of American in Greece
Sickening CCTV footage shows moment an American college grad on Greek party island was left for dead after running away from mob who kicked and punched him to death for ’speaking to a Serbian waitress’


  • Publicerad:
    2017-07-13 13:20