KORRUPTION. Juden Olof Aschberg smälte ner minst 500 ton tsarryskt guld under sin tid som bankir. Det nedsmälta guldet fick sedan svensk stämpel, så att de ryska bolsjevikerna kunde nyttja det för att köpa bland annat vapen.

Att bankiren Olof Aschberg hjälpt bolsjevikerna att göra revolution i Ryssland, där bland andra ryska nationalister avrättades, har sedan tidigare varit känt. Men en forskare vid Uppsala Centrum för Rysslandsstudier, Martin Kragh, har nu presenterat ny information som pekar på att ”svenskt” guld finansierat Sovjet.

Sovjetunionen var efter revolutionen fullständigt isolerat och hade en ekonomi i fritt fall. Kragh uppger nu att Olof Aschberg tvättade det ryska tsarguldet åt bolsjevikerna för att rädda regimen.

Minst 500 ton guld skall ha smälts om i Stockholm och fått svenska stämplar för att inte kunna spåras. Aschberg har enligt uppgift även haft flertalet ryska ikoner i sin ägo, stulna från ryska kyrkor av bolsjevikerna. Han skall även ha varit inblandad i försäljningen av andra värdefulla föremål som plundrats under revolutionen.

Pengarna som Aschberg hjälpt regimen i Sovjet att lägga händerna på skall ha finansierat lokomotiv, flygplansmotorer, och jordbruksutrustning. Men även vapen köptes in som senare användes för att massmörda och sätta skräck i den egna befolkningen.

Olof Aschberg är farfar till Robert Aschberg, svenskhatare och ansvarig utgivare för tidskriften Expo. Barnbarnet Aschberg har tidigare meddelat att han ”med glädje” betalar 10 000 kr till den som kan leverera ”100 procent vattentäta uppgifter” om ”näthatarare” som ägnar sig åt ”hotelser” på internet.

Källa:
Sverige tvättade Lenins blodspengar


  • Publicerad:
    2013-05-15 22:00