MASSINVANDRING. Under lördagskvällen ryckte både polis och ambulans ut till ett asylboende i Höganäs efter att ett bråk ska ha utbrutit på boendet. Personalen på boendet ska ha låst in sig för att skydda sig och två personer ska ha förts med ambulans till sjukhus. Två asylsökare ska också ha gripits.

Det var strax innan halv sju under söndagskvällen som polisen fick in ett larm om att ett bråk utbrutit på ett asylboende i Höganäs, som är avsett för 15 ensamkommande ”flyktingbarn”. Polisen ska redan tidigare under söndagen ha ryckt ut till boendet på grund av skadegörelse.

Under kvällen ska ett bråk ha spårat ur vilket ledde till att personalen fick låsa in sig för att söka skydd i väntan på polis. En stund senare kom tre patruller till boendet samt en ambulans.

— Vi har fått besked att en person ska vara skadad inne på boendet. Men vem det är och hur skadan ser ut vet jag inte, sa Mia Sandgren på polisens ledningscentral under söndagskvällen.

Vid halv åtta under kvällen fördes två asylsökare med ambulans till sjukhus. De ska dock inte ha varit allvarligt skadade. Två invandrare, en som uppges vara i 15-årsåldern och den andre 18 år, greps misstänkta för misshandel. Dessa fördes till polishuset i Helsingborg för förhör.

Det var under söndagskvällen oklart om de gripna skulle föras tillbaka till boendet om de försattes på fri fot eller om socialförvaltningen skulle försöka att hitta alternativa platser till dem.

Vad som föranledde bråket är ännu oklart.

Källa:
Två gripna efter bråk på asylboende


  • Publicerad:
    2016-03-14 08:45