VÄSTERNORRLAND. En 19-årig man har anhållits misstänkt för att ha våldtagit en pojke i sexårsåldern. Våldtäkten, som polisen kodat som fullbordad, ska ha ägt rum på ett asylboende i Västernorrland.

Polis blev först kallade till platsen med anledning av ett bråk där flera personer ska ha varit inblandade. När polisen anlände och talade med de inblandade fick de dock uppgifter om att en pojke i sexårsåldern blivit utsatt för sexuella övergrepp.

— En polispatrull beordrades till en adress och då framkom det här. Nu sitter en man anhållen misstänkt för våldtäkt, säger Sven-Olof Gustavsson, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Västernorrland till media. Våldtäkten ska enligt honom ha inträffat inomhus i en bostad.

Helena Cho Györki från Migrationsverket bekräftar att det handlar om ett asylboende.

— Det har skett en misstänkt våldtäkt på ett asylboende som drivs av en leverantör. Nu får utredningen visa vad som har hänt.

Enligt uppgifter ska pojken och hans föräldrar ha bott på samma asylboende som den nu misstänkte nittonårige gärningsmannen. De ska ha varit bekanta och kommit till Sverige från samma land.

I polisens rapportsystem är händelsen kodad med en siffra som tyder på att våldtäkten varit fullbordad.

Källa:
19-åring misstänks ha våldtagit 6-årig pojke på asylboende


  • Publicerad:
    2016-03-13 23:30