IRAN. Irans befälhavare för cyberkrigsföring, Mojtaba Ahmadi, blev i lördags mördad. Iran hävdar att mordet har beordrats utifrån.

Irans befälhavare för cyberkrigsföring, Mojtaba Ahmadi, sågs senast när han var på väg hem från jobbet i lördags. Han har nu hittats flera dagar senare skjuten i skogen utanför staden Karaj, norr om Tehran. Ahmadi mördades med två skott i hjärtat. ”Jag kunde se två skottskador på hans kropp och omfattningen av hans skador visade att han hade blivit mördad på nära håll med en pistol”, säger ett ögonvittne.

Säkerhetsnivån har nu höjts i Iran efter mordet som nu är under utredning av Revolutionsgardet, vilka varnar för att i ”förtid spekulera om identiteten hos de ansvariga för mordet”.

Högt uppsatta iranska tjänstemän och forskare har varit måltavla för flera mord det senaste decenniet. Fem kärnfysiker och chefen för landets program för ballistiska robotar har dödats sedan 2007. Den senaste incidenten inträffade 2012 när en kemist dödades efter att en bomb placerats i hans bil.

Efter Mojtaba Ahmadis död har ledande personer i Iran anklagat Israels underrättelsetjänst Mossad för lönnmordet.

Källa:
Iran’s cyber warfare commander shot dead in alleged assassination – report


  • Publicerad:
    2013-10-03 18:30