NORGE. Etniska norrmän är ett större problem än muslimer, säger biträdande chef för Arbetarpartiet Hadia Tajik, som också hävdar att omfattande trakasserier mot minoriteter utgörs av norrmännen.

Bakgrunden till Hadjia Tajiks norskhatande uttalande är en artikel som publicerades i onsdagens utgåva av Dagsavisen, som behandlar det som tidningen beskriver som ett eskalerande hat mot muslimer i Norge. Huvudpersonerna bakom artikeln är Bushra Ishaq och Amal Aden. Den förstnämnda är talesperson för en pakistansk-muslimsk organisation och den senare är talesperson för en somalisk-muslimsk organisation.

Ishaq och Aden motiverar sina påståenden genom erfarenheter de fått efter att ha besökt och föreläst vid ett antal skolor, där de stött på motstånd mot massinvandring och islam, eller ”hat” som de själva väljer att kalla det.

— Det vi har sett nu är att hatet först och främst riktas mot talespersoner som oss, asylinstitutioner och moskéer. Men larmet ljuder när människor är rädda för att gå ut, säger Ishaq.

Ishaq och Aden påstår vidare att det är etniska norrmän som står för mobbing och trakasserier, inte muslimer. Detta skapar isolerade muslimer, vilka sedan löper risk att radikaliseras.

— Så kallade etniska norrmän som uppför sig som idioter är ett betydligt större problem än laglydiga, arbetsamma muslimska pojkar och flickor som önskar bidra till samhället, säger Tajik till Dagsavisen.

Enligt Tajik så bör de som uppträder ”främlingsfientligt” straffas både juridiskt och socialt.

— Polisen måste ta det här på allvar och hantera det med den grad av allvar som hatbrott innebär.

Hon anser också att kampen mot ”hat” är ett samhällsansvar, som skall utföras av allt från föräldrar till lärare och forskare.

Det minst sagt fräcka påståendet om att det skulle vara etniska norrmän som är problemet, kommer strax tre veckor efter att horder av invandrare begick våldtäkter, sexuella övergrepp, rån och misshandel i flera europeiska städer, inklusive Sverige. Endast i staden Köln är över 500 anmälningar upprättade.

Socialdemokraten Tajik har tidigare tagit till orda för att hjärntvätta fångar, eller ”avprogrammera” dem som hon kallar det. Uttalandet kom hösten 2014, i samband med att ett vänsterextremt spionnätverk hade ”avslöjat” att en tidigare straffad person hade deltagit på en av Nordiska motståndsrörelsens aktiviteter.

Tajik, som då var ledare för Stortingets justitiekommitté, var skeptisk till att fångar med ”extrema ideologiska åsikter” inte blev ”rehabiliterade” i fängelset. Med andra ord önskar hon att norska fängelser ska bedriva någon form av politisk och ideologisk lobotomering av fångar med ”extrema åsikter”.

Publicerades ursprungligen på Frihetskamp.net.


  • Publicerad:
    2016-01-22 09:55