Efter att en 18-årig kvinna gruppvåldtagits i Bollnäs valde Motståndsrörelsen att anordna ett möte i staden för att informera lokalbefolkningen om vilka som ligger bakom och varför.

De ”antirasistiska” krafterna bemötte detta genom att planera in en demonstration för att ”hylla mångfalden”. Demonstrationen var tänkt att hållas denna fredag.

Pappan till den dotter som blivit gruppvåldtagen fördömde dock manifestationen. I ett uttalande, som pappan publicerade på gruppens Facebook-sida, vädjade han till arrangörerna att ”tänka om en extra gång och ställa in manifestationen”. Han skrev även: ”Jag trodde sådana som ni kämpade för medmänniskor men tydligen tillhör väl inte min dotter dit i era ögon.” Efter att arrangörerna gjort ytterligare ett klavertramp genom att radera inlägget, gav pappan Nordfront tillåtelse att publicera uttalandet i sin helhet.

De inte alltför opartiska tidningarna Hela Hälsingland och Ljusnan bemötte fördömandet med tystnad. Istället har man valt att skriva om påstådda hot riktade mot den antirasistiska demonstrationen.

Arrangörerna bakom den antirasistiska demonstrationen tycks dock ha insett att det är fler än Motståndsrörelsen som anser att det är osmakligt att demonstrera mot ”rasism” en vecka efter att en kvinna blivit gruppvåldtagen av främlingar. På grund av ”missförstånd” väljer man därför att inte hålla demonstrationen på fredag. Arrangörerna meddelar på Facebook att man kommer göra ett nytt försök 25 augusti.

Relaterat:

Pappan till våldtagen dotter fördömer ”manifestation mot rasism” – inlägg försvann


  • Publicerad:
    2012-07-17 23:53