NORGE. En 51-årig man misstänks för bombhotet mot flygplanet.

Polisen i Oslo gjorde på fredagseftermiddagen en storskalig insats på Oslo flygplats. Ett passagerarflygplan tillhörande Ryanair på väg från London hade under flygningen fått ett bombhot, meddelar norska VG.

Strax före 13:30 bekräftade Ryanair för VG att besättningen ombord på planet upptäckte en lapp ombord på flygplanet. På noteringen hävdades det att det fanns ett eventuellt säkerhetshot ombord.

Den danska försvarsmakten har på Twitter skrivit att man satte in danska F-16 stridsflygplan i samband med bombhotet över Skagerrack för att hjälpa till vid en eventuell nödsituation.

Flygplanet landades utan skador på Oslo flygplats men undersöks av personal från polisernas insatsstyrka och bombgrupp.

Polisen säger att de har kontroll över situationen. De har gripit en 51-årig brittisk medborgare som misstänks ligga bakom hoten. Mannen greps på planet.

Polisen uppger att de inte vet så mycket om den gripne mannen.

Det fanns 142 passagerare och sex besättningsmedlemmar ombord på planet. Polisens insatsledare säger att de har informerats om att stämningen ombord har varit lugn.

Bombhotet är det andra mot Ryanair den här veckan. Enligt BBC tvingades ett plan på väg från Krakow till Dublin på tisdagen att landa på flygplatsen Stansted i England.

Då greps enligt BBC greps två män, 26 och 47 år gamla, misstänkta för bombhoten som var nedskrivna på en lapp en av flygplanets toaletter.


  • Publicerad:
    2020-07-17 14:55