MEDIA. Sydsvenskan, som ägs av den judiska familjen Bonnier, köper nu upp den krisdrabbade tidningen Helsingborgs Dagblad. Tidningen är en av Sveriges mest lästa lokaltidningar och Bonnierkoncernen börjar få allt mer monopol på svensk media.

Juden Carl-Johan-Bonnier, styrelseordförande.

Juden Carl-Johan-Bonnier, styrelseordförande i Bonnier AB.

Innan sommaren ska Bonnierkoncernen förvärva tidningen Helsingborgs Dagblad (HD). Genom förvärvet stärker Bonnier sin ställning på den sydsvenska tidningsmarknaden, en ställning som snart kan liknas vid ett monopol.

Genom att förvärva HD kommer Bonnier även att styra över Nordvästra Skånes Tidningar och Landskrona Posten. I ett pressmeddelande uppger Gunilla Herlitz, styrelseordförande för Sydsvenskan och tidigare chefredaktör på Dagens Nyheter, att ”Framtiden för dagspressen ligger i samordning på ännu fler områden än idag. Detta är en helt logisk affär på den skånska marknaden”.

Medias makt över det svenska samhället påvisades häromdagen då Sydsvenskan efter påtryckningar lyckades förmå skånepolisen att ändra ett beslut och starta en utredning angående hakkors-banderollerna som hängdes upp i helgen.

Källa:
HD-affären klar i vår


  • Publicerad:
    2014-04-24 17:45