MASSINVANDRING. Under måndagskvällen utbröt två bråk på ett asylboende i Älvdalen. Sammanlagt greps sju personer misstänkta för bland annat misshandel och olaga hot.

Det var vid halv sju under måndagskvällen som polisen fick in ett larm om att bråk hade uppstått och att det var oroligt på asylboendet Trängslet i Älvdalen. Flera polispatruller skickades ut till platsen och en person omhändertogs för ordningsstörning. Polisen lämnade därefter platsen.

Strax innan halv elva på kvällen inkom ytterligare ett samtal till polisen om att ett slagsmål utbrutit på boendet. Ordningsmakten åkte ännu en gång ut till Trängslet och på plats greps sju personer. En man misstänks för misshandel och ytterligare en man misstänks för misshandel alternativt försök till grov misshandel samt hot mot tjänsteman. Ytterligare fem asylsökare greps misstänkta för grovt olaga hot.

— Det finns uppgifter om att delar av en flaska ska ha använts i samband med händelsen, men det är oklart om någon blivit skadad på grund av det, säger Roland Nerpin, vakthavande befäl.

En polispatrull stannade kvar på boendet under natten för att se till att ordningen på boendet var under kontroll.

Vad som föranledde bråket är ännu oklart.

Källa:
Bråk på asylboende i Älvdalen


  • Publicerad:
    2015-12-29 09:55