ARBOGA. Polisen har funnit två säckar som innehöll brandfarlig vätska utanför det asylboende som den mordmisstänkte 36-åringen bodde på. Polisen kan inte utesluta att fynden var tänkta att användas mot boendet och rubricerar händelsen som förberedelse till mordbrand.

Efter att polisen fått ett tips om att det skulle ha placerats två sprängladdningar i svarta sopsäckar så ryckte bombgruppen ut till asylboendet i Arboga sent på fredagen. På plats så fann bombgruppen en säck ungefär 50 meter från boendet, nästa säck fann de ungefär 30 meter från den första fyndplatsen. Efter flera timmar kunde polisens bombtekniker konstatera att säckarna innehöll varsin behållare med brandfarlig vätska, händelsen rubriceras som förberedelse till mordbrand.

Till Fria Tider har Lisa Sannervik, polisens presstalesman, sagt att de i dagsläget varken kan bekräfta eller utesluta att fynden skulle användas till ett attentat mot boendet.

— Vi kan inte utesluta att det har något samband med händelserna på Ikea och den kopplingen att gärningsmannen har bott på det här hemmet, men vi vet inte i nuläget anledningen till att de här föremålen finns där, berättar Sannervik till Fria Tider.

De hundratal asylsökande som bodde på boendet i Arboga blev evakuerade under fredagsnatten på grund av säkerhetsskäl. Nu har Migrationsverket beslutat att de inte kommer att återvända till Arboga, de har redan flyttat vidare till närliggande städer.

36-åringen åkte i måndags från boendet i Arboga in till Västerås för ett möte på Migrationsverket angående beslutet om att han omgående ska utvisas ur Sverige. Efter det åkte han vidare till Ikea där han misstänks ha knivmördat en 55-årig kvinna och hennes 27-årige son. 36-åringen har erkänt sig skyldig till morden på Ikea, dock är motivet fortfarande okänt.

23-åringen som tidigare varit misstänkt för mord och medhjälp till mord släpptes fri efter att 36-åringen erkänt. De båda männen var bekanta med varandra och bodde på samma asylboende.

Källa:
Brandfarlig vätska i behållare utanför 36-åringens asylboende


  • Publicerad:
    2015-08-16 23:25