HOLLYWOOD. Stjärnregissören Bryan Singer anklagas nu för att ha drogat ner och våldtagit en minderårig pojke.

Bryan Singer.

Bryan Singer.

Det är den nu 31-årige skådespelaren Michael Egan som står bakom anklagelserna. Han uppger att den judiske Hollywoodmogulen Bryan Singer – regissören till bland annat ”Superman returns” och den kommande filmen ”X-Men: Days of future past”  – våldtagit honom sedan han var 15 år gammal. Detta efter att Egan vägrat utföra oralsex på honom i en pool.

Stämningsansökan gäller en våldtäkt under en Hollywood-fest när Egan var 17 år gammal. Festen ägde rum hos affärsmannen Marc Collins-Rector, som tidigare erkänt åtta fall av övergrepp mot barn 2004. Våldtäkten på Egan ska ha bevittnats av flera personer, bland annat av kända Hollywood-profiler, tillhörande en sexring. I stämningsansökan står:

Singer utnyttjade sin makt, sitt välstånd och sitt inflytande i underhållningsindustrin för att begå sexuella övergrepp och utnyttja kärande genom bruk av droger, alkohol, hot och incitament.

Singer gjorde detta som en del av en grupp av manliga vuxna, på samma sätt positionerade inom underhållningsindustrin, som tillhandahåller och utnyttjar pojkar i en smutsig sexring.

Bryan Singer nekar till anklagelserna, men Egan menar att detta inte är första gången och att flera pojkar drabbades.

– Jag och flera andra pojkar söps fulla och skickades runt på orgiefester likt köttstycken, sade Egan under en presskonferens natten till fredagen.

Entrén till det hus där våldtäkten ska ha ägt rum.

Entrén till det hus där våldtäkten ska ha ägt rum.

Sexuellt utnyttjande av barn och unga pojkar är vanligt förekommande i Hollywood, även om mycket stannar vid anklagelser eller tystas ner och först kommer till ytan när dessa barn blivit vuxna. Det mest kända fallet rör den polskjudiske filmmakaren Roman Polanski som flydde landet när han åtalades för våldtäkt på en 13-åring. Han har fått stöd av ett stort antal Hollywood-kändisar som kräver att han släpps fri från sin husarrest i Schweiz. En av dem som skrev under petitionen att frige Polanski är Woody Allen vars dotter i februari gick ut i media med att Allen utnyttjat henne sexuellt. Utöver detta har John Travolta uttalat att han i början av sin karriär tvingades utföra oralsex på Hollywoods ”homosexuella judiska män” för att få roller.

Källa:
‘X-Men’ Director Bryan Singer Accused of Sexually Assaulting Underage Boy


  • Publicerad:
    2014-04-20 19:30