VÄXJÖ. Burger King har under en månads tid haft en kameraliknande apparat som smygregistrerat kunder på parkeringen. Nu öppnar Länsstyrelsen ett tillsynsärende.

Den amerikanska hamburgerjätten Burger King har i cirka en månad samlat information om deras kunder via en kameraliknande apparat, rapporterar P4 Kronoberg.

P4 har varit i kontakt med Burger King som är förtegen om själva syftet med apparaten. Burger King säger först att de inte vet så mycket om apparaten men att den ska kontrollera deras försäljning genom att dokumentera bilarnas registreringsskyltar. Sedan får P4 svaret via mejl att det inte rör sig om en kamera utan en sensor som ska ta reda på var kunden kommer från rent geografiskt.

— Det känns nästan lite integritetskränkande tycker jag, för de kollar upp mitt regnummer och var jag kommer ifrån, det ska de egentligen skita i, säger en av gästerna som P4 träffat utanför Burger King.

Apparaten har nu tagits ner men Länsstyrelsen kommer ändå att öppna ett tillsynsärende mot Burger King.

— Det har vi gjort för att vi har fått uppgifter om att det finns en övervakningskamera uppsatt och Burger King saknar tillstånd till kameraövervakning, säger Josefin Gällerspång, länsjurist.

Källor:
Burger King i Växjö har registrerat sina kunder i smyg
Här tas apparaten ner från Burger King


  • Publicerad:
    2015-04-14 10:30