Det var den 9 juni som den 23-årige pappan från Shiner i Texas, USA, möttes av sin värsta mardröm. Pappan var med sin familj på en gård för att titta på hästar. När hans dotter gett sig iväg för att mata några kycklingar hörde han henne plötsligt skrika och gråta. Bakom en lada hittade han Jesus Mora Flores. Jesus var i full färd med att våldta hans femåriga dotter. 

Pappan reagerade instinktivt och myndigheterna har rapporterat att han dragit bort pedofilen från dottern och slagit ihjäl honom med sina knytnävar. Nu beslutar rätten att inte väcka åtal mot pappan.

”Dottern hade betydande skador på kroppen som stärkte historien om att fadern upptäckt henne på marken med förgriparen ovanpå henne”, säger advokaten Heather McMinn till CNN.

Jesus Mora Flores

Både rättens och polisens utredning kom fram till att 23-åringen haft rätt att använda dödligt våld för att skydda sin femåriga dotter från gärningsmannen. Pappans identitet har hållits hemlig för att skydda dottern.

Dömda pedofiler kartläggs

1994 blev sjuåriga Megan Kanka våldtagen och mördad av en tidigare dömd amerikansk pedofil som hade bott rakt över gatan från sjuåringens hus tillsammans med fyra andra sexförbrytare.

Kritiken mot statens brist på vidtagande åtgärder rasade in. Folket var förargade över att fem pedofiler bott i deras område – utan att någon visste om det.

Detta ledde till att en ny lag infördes. Sexförbrytare var tvingade att registrera sin boendeplats och meddela myndigheter om de planerade att flytta. Skulle de inte göra det, riskerade de att få fängelse igen. Lagen döptes till Megans Law.
Källa: Wikipedia


  • Publicerad:
    2012-06-20 19:37