DANMARK. Ägaren av ett nattöppet värdshus i Kolding har nu fått nog av att somaliska gäng trakasserar och misshandlar hans gäster.

Under påsken skapade flera somaliska gäng problem i Kolding. De bråkade med dörrvakter och trakasserade och misshandlade gäster. En person blev också oprovocerat jagad och misshandlad av ett somaliskt gäng i utkanten av staden.

Värdshusägaren Peter Jörgensen har nu fått nog och tänker därför lämna ett kontroversiellt förslag vid nästa bolagsstämma i den lokala krögarföreningen: bort med somalierna från centrum. Till Berlingske Tidende säger Jörgensen: ”Jag vet att det är tufft, men jag tänker exempelvis föreslå att vi, efter klockan 21, inte kommer att få se somalier i stadens centrum.”

Jörgensen säger också att danskar inte vill komma in till staden på grund av de somaliska gängen: ”Man talar om gängkrig i Köpenhamn. Det har vi inte i Kolding, men vi är utsatta för somalierna […] Vi vet att många i Kolding inte törs komma in till staden mer, då de inte vill besväras av somalier, och det måste vi göra något åt.”

BT har förgäves försökt komma i kontakt med den lokala polisen för att se hur de ställer sig till de åtgärder som föreslås. Om förslaget inte går igenom kan det kanske komma till en situation där Koldingborna börjar ta saken i sina egna händer.

Koldings centrum.

Koldings centrum.

Källa:
Værtshusejer: Forbyd somaliere i midtbyen efter kl. 21


  • Publicerad:
    2013-04-14 14:46