REVISIONISM. I början på 90-talet gjorde sig juden David Cole känd som en framstående revisionist när han, såväl i en egenproducerad dokumentär som i offentliga tv-framträdanden, ifrågasatte den officiella versionen av ”förintelsen”. Sedan år 1998 har Cole varit spårlöst försvunnen, men i fredags trädde han åter igen fram i offentlighetens ljus.

I början av 1990-talet reste David Cole till Auschwitz tillsammans med revisionisterna Robert Faurisson och Bradley Smith. Detta besök utmynnade i att David Cole skapade en dokumentärfilm i vilken han behandlar frågan om den påstådda gaskammaren i Auschwitz I.

DavidCole

David Cole – då och nu

Efter det att David Cole producerat sin dokumentär blev han dödshotad av den judiska organisationen Jewish Defence League, JDL. Med anledning av dödshoten tog han avstånd från sina revisionistiska ståndpunkter, varefter han försvann spårlöst.

Under 15 års tid höll han sig gömd, skyddad av en falsk identitet. Nu var han David Stein, en festfixare som arrangerade fester åt konservativa kretsar i Hollywood.

Meddelande som publicerades på JDL:s hemsida den 30 mars 1997

Meddelande som publicerades på JDL:s hemsida den 30 mars 1997

Nu vill Cole inte längre gömma sig bakom sin falska identitet. ”I 15 år har jag varit David Stein. […] Jag är klar. Jag är färdig. Jag tänker inte fortsätta försöka vara David Stein”, säger han till tidningen The Guardian i en intervju.

Medan Cole levt under falsk identitet ska han, förutom att ha arbetat som festfixare, även ha försörjt sig genom att skapa ”respekterade dokumentärer om förintelsen”. Dessa dokumentärer säger han sig dock inte skapat på grund av någon nyvunnen tro på förintelsen, utan för att han behövde en inkomst och de amerikanska universiteten väljer att lägga pengar på dylika projekt.

Under intervjun med The Guardian uppger David Cole att han inte ändrat sina åsikter: ”Jag har inte ändrat mina åsikter. Men jag ångrar att jag inte hade samma språkliga förmåga då som nu. Då var jag bara ett barn”. Cole klargör dessutom att hans tidigare avståndstagande från revisionismen inte var äkta, utan en direkt konsekvens av dödshoten från JDL.

Se hela David Coles dokumentär om Auschwitz nedan:

Källa:
Hollywood conservative unmasked as notorious Holocaust revisionist

 


  • Publicerad:
    2013-05-10 11:15