FRANKRIKE. Den degenererade amerikanske ”konstnären” Paul Mccarthy fick inte de reaktioner han hoppats på när han ställde ut en 25 meter hög ”julgran”, formad som en så kallad analplugg, på torget Place Vendôme i Paris.

paul-mccarthy-paris-fiac-sculpture-2-e1413545004583

På lördagen, när Paul Mccarthy skulle ställa ut sin analplugg, blev han varse om att hans ”konst” inte är välkommen i Paris. En fransman skrek till Mccarthy att spektaklet inte hör hemma på Place Vendôme och att Mccarthy inte ens är fransman. Därefter örfilade han upp Mccarthy tre gånger.

Samtidigt som Mccarthy örfilades drog någon ur sladden till den pump som drev Mccarthys uppblåsbara analplugg, varpå den sjönk ihop. Arrangörerna till den pågående konstutställningen har emellertid lovat att sätta upp analpluggen igen.

”Konstnären”, vars inspirationskällor bland annat är Sigmund Freud, har tidigare gjort sig känd för en staty föreställande en gigantisk bajshög och en trädgårdstomte som håller i en gran – också den formad som en analplugg. Han har dessutom stoppat upp en Barbie-docka i sin ändtarm framför en skolklass vid University of California, varpå eleverna lämnade klassrummet för att slippa se honom.

2006 ställde Mccarthy ut sina ”konstverk” på Moderna museet i Stockholm. På utställningen kunde man bland annat få se Disneyfigurer som har sex, pirater som bajsar på sina fångars ansikten, stympningar, våldtäkter och tidelag.

Källa:
Paul McCarthy Beaten Up over Butt Plug Sculpture


  • Publicerad:
    2014-10-18 16:15