Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Demonstration och massiv flygbladsutdelning i Jönköping

Av Redaktionen, 2018-02-24
redaktionen@nordfront.se

AKTIVISM. Under lördagen den 24 februari genomförde aktivister från Näste 1, 2, 3 och 7 en stor offentlig flygbladsutdelning i Jönköping vilket kom att följas av en demonstration. Här följer ett smakprov från dagens händelser.

Devisen ”tredje gången gillt” kom att gälla för dagens samlingsplats, då de två första tilltänkta samlingsplatserna var fullkomligt nedlusade av poliser. Väl samlade begav man sig in i centrala Jönköping, där flygbladsutdelningen påbörjades.

I vanlig ordning fördes diskussioner och jönköpingsborna upplystes om Nordiska motståndsrörelsens vilja och politiska strävanden. I samband med detta grep polis på plats en motståndsman utan vidare när han undrade vem en person med en filmkamera var. Likt en regelrätt kidnappning plockades han snabbt in av uniformerade poliser och visiterades hastigt innan han sattes i en piketbuss som snart lämnade platsen.

Efter att den massiva flygbladsutdelningen avslutats samlades man och genomförde en demonstration i centrala Jönköping. Genom stadens gator ekade ett budskap om nationalsocialism och folkgemenskap.

I samband med återsamlingen vid bilarna hade poliserna samlat så pass mycket mod att de vågade sig på ett försök att gripa Nordiska motståndsrörelsens ansvarige på plats, Magnus Wardmo, för ”olaga sammankomst”.

Polisen försatte sig dock genom detta i en väldigt otrevlig situation och tvingades backa från några gripanden och fick nöja sig med förhöra den nu brottsmisstänkte. I samband med detta kom dessvärre en av Nordfronts kameramän att gripas för ”ohörsamhet mot ordningsmakten”, troligtvis eftersom hans knivskarpa journalistiska anda tog hårt på polisernas självbild.

När ansvarige på plats släppts efter sitt förhör följde eftersamling med mat och samtal kamrater emellan medan ett polisfordon stod på tomgång i flera timmar, enligt grannar i området. Som avslutning på dagen möttes de två gripna kamraterna upp vartefter man begav sig hemåt.

En utförligare rapport kommer inom kort med mer bilder och en film.


  • Publicerad:
    2018-02-24 22:45