MALMÖ. Demonstrationsledaren för en muslimsk demonstration i Malmö förra året är nu åtalad för att ha misshandlat en förbipasserande vid demonstrationen. Mannen i fråga är 51 år gammal.


Film på misshandeln som Fria Tider skickat in till polisen.

Söndagen den 23 september förra året hölls en muslimsk demonstration i samband med den mycket uppmärksammade filmen ”Innocence of muslims”. Muslimerna marscherade från Gustav Adolfs torg till Möllevångstorget i Malmö för att där hålla tal. Under marschen mellan de två torgen kritiserade en 62-årig man demonstrationen vilket ledde till att den 51-åriga demonstrationsledaren misshandlade mannen med upprepade sparkar och slag.

I måndags väckte åklagaren åtal mot den 51-åriga mannen för misshandel. Den tilltalade nekar till brott men på grund av en amatörfilm som fångar misshandeln anses bevisläget vara bra. Den tilltalade erkänner att han flyttade på mannen och möjligen kan ha knuffat honom.

Det 62-åriga brottsoffret kommer att kräva 15 000 kronor i skadestånd vid rättegången. Demonstrationsledningen fick tidigare beröm av Malmöpolisen för hur bra de hade skött demonstrationen.

Källa:
Muslimsk ledare åtalas för misshandel


  • Publicerad:
    2013-03-19 23:28