TYSKLAND En aktivist från den tyska nationella organisationen Der Dritte Weg överfölls nyligen av sex vänsterextremister. Nordfront översätter det officiella uttalandet från rörelsen, där man berömmer aktivistens mod och handlingskraft i hur han slog tillbaka trots sitt numerära underläge.

Många kamrater från hela Europa hörde talas om attacken från afaiter mot en medlem av den tyska nationalistiska rörelsen ”Der III. Weg” i Berlin. Nordfront presenterar här översättningen av det första officiella uttalandet från Der Dritte Weg https://der-dritte-weg.info/2024/04/berlin-wo-wir-sind-kaempfen-deutsche-wie-loewen/ angående attacken mot aktivisten.

På torsdagskvällen var det dags igen: En insatsgrupp med kriminella vänsterextremister ville utföra sin politiska terror i skydd av mörkret. Men den här gången var något annorlunda: De letade efter ett offer – och mötte en motståndare! Sex av dem attackerade en medlem av vår rörelse som var på väg hem från idrottsträningen. Från ett bakhåll attackerade de honom utan förvarning med pepparspray och knivar. Trots pepparspray i ansiktet, slag från alla håll och knivskador försvarade sig den unge aktivisten som ett lejon mot det röda gänget. Resultatet: Två av angriparna kom inte ens tillbaka till sina cyklar, de andra lämnade sina allvarligt skadade medbrottslingar liggande och flydde!

Två vänsterextremister och vår aktivist togs till sjukhuset. Och det var inte bara polisen som var inblandad i efterspelet utan många medlemmar ur vår rörelse visade samma kväll sin solidaritet och var aktiva i hela området för att försöka lokalisera misstänkta människor. För en sak är klar: Attacken mot vår medlem var en attack mot oss alla och vår gemenskap är nu ännu mer enad! Det viktigaste är att vår skadade aktivist mår bra under omständigheterna. Framför allt har han dock skickat en tydlig signal till omvärlden genom sitt beslutsamma beteende: ”Oavsett vilken situation du befinner dig i, om vänsterextremister är ute efter ditt liv eller om den politiska polisen vill göra dig till en brottsling, så är det du som bestämmer om du är offret eller segraren!

Under de kommande dagarna kommer pusslet fortsätta läggas och bakgrunden till den fega handlingen och uppgifterna om förövarna kommer bli mer konkreta. Reaktionerna på detta kommer att vara de lämpliga. Ändå är det omisskännliga budskapet för denna kväll redan klart: Ingen behöver bli ett offer! Varken som individ eller som en rörelse! Även när man överraskas och övermannas kan man vinnaså länge man aldrig ger upp och har ett modigt hjärta som slår i bröstet!.

Bli inte ett offer – bli en nationell revolutionär!