USA. Polismannen Derek Chauvin döms som skyldig på alla tre punkter och riskerar nu 40 års fängelse.

George Floyd var hög som ett hus vid polisingripandet.

Under tisdagskvällen kom domen mot polismannen Derek Chauvin som var delaktig i polisingripandet mot George Floyd. Chauvin döms som skyldig till alla tre dråpliknande punkter: second-degree unintentional murder, third-degree murder och second-degree manslaughter.

Det var den 25 maj som en polispatrull stannade den narkotikapåverkade George Floyd som misstänktes ha handlat med falska sedlar. Under polisingripandet gjorde Floyd motstånd och vägrade ta på sig handklovar, vilket resulterade i att förövaren hamnade på marken med polismannen Derek Chauvins knä mot sin nacke. Floyd dog under polisingripandet.

Även om polisingripandet var brutalt är detta en relativt vanlig procedur kring polisingripande i USA när kriminella gör motstånd. Enligt obduktionen dog Floyd på grund av att hans tidigare hälsoproblem förvärrades av att poliserna höll fast honom. Att han var kraftigt narkotikapåverkad lär inte heller ha hjälp till. Bevis om att Floyd dog av medicinska orsaker, möjligen utlöst av droger, var dock inget som domstolen i Minneapolis ville lyssna på.

George Floyds död har hänsynslöst utnyttjats av anti-vita krafter vilket lett till otaliga mord på vita samt nedbrända och plundrade städer. Morden på vita har dock fått ytterst begränsat med utrymme i den judiskt ägda median i USA.


  • Publicerad:
    2021-04-21 08:50