INRIKES. Den svenske medborgaren Mirsad Bektašević dömdes för tre år sedan för terrorbrott i Grekland. Nu är han frisläppt och är tillbaka i Sverige.

Mirsad Bektašević bodde tidigare i Kungälv och har varit skriven på samma adress som den ökände och numera avledine IS-medlemmen Michael Skråmo. 2005 dömdes han för förberedelse till terrorbrott efter att brittisk säkerhetstjänst hittade sprängmedel i hans lägenhet under en razzia. För detta fick han 15 års fängelse, men frigavs efter åtta.

2017 dömdes han återigen, denna gång i Grekland, för medlemskap i en terrororganisation tillsammans med en annan person från Sverige, nämligen Amer al-Hasan. Hans ursprungliga straff på femton års fängelse sänktes till nio år. Av oklara anledningar har han dock nyligen frigivits från det grekiska fängelset och är enligt uppgifter från UD tillbaka i Sverige.

Amer al-Hasan frigavs före Bektašević och har redan hunnit anordna en demonstration i Stockholm, till förmån för islamistledare som gripits och frihetsberövats av Säpo under de senaste veckorna.

Källa:
Ytterligare en terrordömd tillbaka i Sverige


  • Publicerad:
    2019-05-22 16:30