PARTILLE. Två män greps inne på Allums köpcenter misstänkta för bedrägeri. Det ska röra sig om ”två östeuropeiska män” som lurat svenskar på pengar.

Männen gick runt med en lista och uppgav att de var döva och företrädde en organisation för hörselskadade. Flera personer skrev på och gav pengar till organisationen som skulle bygga ett hem för hörselskadade. Men när en polispatrull anlände vid 20-tiden kunde männen slutligen friskförklaras, uppger polisen.se.

Vid kl. 16.00 – tiden ses två män gå omkring med en lista för en insamling för döva. Flera personer ringer till polisen och berättar att de tror att det är någon form av bedrägeri varför en patrull larmas till platsen. När patrullen kommer i kontakt med de båda männen så utger de sig för att vara döva. Efter en stunds kontrollerande grips de båda männen då det visar sig att de inte har något funktionshinder.

Bedragarna, som enligt Göteborgs-Posten ska vara ”två östeuropeiska män”, sitter nu i arresten och är misstänkta för bedrägeri och försök till bedrägeri.

Metoden har enligt uppgifter till GP också använts vid Willys i Landvetter. Där har en ”dövstum” kvinna suttit och tiggt pengar för funktionsnedsatta, döva barn.

Källor:
2015-05-06 20:00, Bedrägeri, Partille
Bedragare gripna på Allum


  • Publicerad:
    2015-05-07 10:30