WEBBTV. Diverse korrumperade politiker har i veckan gnällt om att Nordiska motståndsrörelsen under pauser klipper in krigssekvenser som skildrar elitstyrkor i Waffen SS.

Skärmklipp från NTV och DT.se. I förgrunden syns Maria Strömkvist (S), ordförande för kommunfullmäktige i Ludvika.

Efter att Ludvikas så kallade kommunpolitiker vägrat att direktsända inifrån sina möten valde Nordiska motståndsrörelsen istället att tillgodose allmänheten med detta.

Den första webbtvsändningen skedde den 31 januari 2017, det vill säga för drygt ett år sedan.

Webbsändningarna är mycket populära och den senaste, från det så kallade kommunfullmäktigemötet genomfördes den 29 januari, har i skrivande stund över 7 000 visningar.

Korrupta politiker gnäller ut i fientlig press

Som brukligt är klippte Nordfront TV in pausmusik och även ett klipp från andra världskriget, något som kommunpolitikerna reagerat på. Politikerna har vänt sig till både SVT Dalarna och Dalarnas Tidningar.

– Jag såg något Youtubeklipp på det. På filmduken bakom oss där vi har talarlistan klippte de först in något krigsfilmsaktigt och sedan typiska nazistord. Jag tittade inte så jättenoga men det var ju nazistpropaganda, säger Maria Strömkvist (S), ordförande för kommunfullmäktige i Ludvika.

Bildruta från måndagens webbsändning.

– Det finns ju inte stöd i någon lag att man inte får manipulera bilder. Det är ju massor av folk som hittar på sånt. Det är kanske först om det är mot någon person som det skulle kunna vara olagligt. Dessutom är det ju deras filmer eftersom de själva filmar.

Enligt uppgift har politikerna undersökt ifall de kan förbjuda Motståndsrörelsen från att webbsända inifrån kommunfullmäktige, men det är svårt säger Maria Strömkvist.

– Vi har tittat på det men de skulle vinna en sån match utifrån offentlighetsprincipen. Det finns ingen anledning att ge dem ännu mer utrymme genom att ta en fajt som de ändå vinner. Man blir upprörd när de inte klarar av att hålla sig i skinnet.

– Jag tror inte de skulle sluta för att kommunen sänder för då får de ändå inte ut sitt budskap med sitt mellansnack till exempel.

Filmklipp skildrar elitstyrkor i Waffen SS

Materialet som klipptes in, utifrån ett historiskt intresse, under pausen och som kommunpolitikerna reagerat på går att se nedanför:

Uppspelningen av klippet under kommunfullmäktigemötet finns tidslänkat här.

— Det är så klart mycket beklagligt att Europas främsta hedersmän* figurerar i samband med allsköns frimurarslödder i Ludvika kommunfullmäktige, säger Robin Palmblad från NTV.

— Vi kommer dock att fortsätta våra webbtv-sändningar i tilltagande styrka, NTV:s mål är att med lagliga medel driva folkförrädarna i landsflykt till Bryssel.

— Direktsändningarna från kommunfullmäktigemötena ger Ludvikas medborgare insyn i hur beslut tas i kommunen. Nu har media uppmärksammat att vi klippt in effekter i pauserna och därmed blottat att politikerna själva inte vill bli direktsända. De undersöker till och med om de kan förbjuda oss. Nu ser allmänheten deras medborgarförakt och oärlighet tydligt, säger Pär Öberg, chefen för Motståndsrörelsens parlamentariska gren.

Se sändningen här:

* Med denna hyllning menar Nordfront inte att glorifiera att tyskarna gjorde tvål och lampskärmar av 6 000 000 judar som gasats i fejkade gaskamrar, utan den militära effektivitet, kamp- och offervilja som Waffen SS visade prov på under kanske världshistoriens hårdaste strider mot andra militära enheter.


  • Publicerad:
    2018-02-04 18:00