HBTQP Då degenereringen når sin höjdpunkt nästa månad i samband med ”pridemånaden” flaggas det här och var med regnbågsflaggan. I ett högstadie i svenskfinland sätter sig dock eleverna på tvären mot det totala bögeriet.

Vid Sursik högstadieskola i svenska Österbotten är det tänkt att skolan ska hissa regnbågsflaggan på måndag då ”pridemånaden” inleds. Nu möter dock HBTQP-initiativet motstånd från eleverna på skolan då omkring 300 av de 564 eleverna på eget initiativ undertecknat en skrivelse mot att hissa bögflaggan. Christian Dahlin, ordförande för nämnden och fostran, bekräftar att skrivelsen mottagits men kommenterar inte ärendet ytterligare.

— Jag vet att det har varit ett problem för vissa, säger han till Svenska Yle.

En homolobbyaktivist vid namn Oscar Ohlis menar att eleverna genom deras skrivelse ”utesluter man dem som behöver det bäst, de som hör till sexuella minoriteter eller könsminoriteter”.

Han är dock hoppfull för att de trotsiga ungdomarna kommer att omfamna bögeriet eftersom de är ”smarta”. Vidare hoppas Ohlis på att Pedersöre kommun, där högstadiet i fråga är beläget, ska indoktrinera barnen i ”mångfaldsfrågor” i ännu högre utsträckning.

På onsdag ska skrivelsen behandlas då nämnden för utbildning och fostran har möte.