SKRATT Fredrik Engman från Nordiska motståndsrörelsen har återigen lyckats trolla P4 Dalarna. Denna gång som juden Anders Guldberg som ville vädra sina tankar om judendomen och de 26 miljoner förintade.

Det var i slutet av december som Fredrik Engman från Nordiska motståndsrörelsen i Dalarna ringde in till P4 för att diskutera prepping. När Engman kom med sitt bästa preppingtips blev dock programledaren upprörd, eftersom det var att gå med i Nordiska motståndsrörelsen.

Engman ska ha blivit portad från att kopplas fram till Sveriges Radios program och valde under torsdagskvällen att istället ringa in som ”Anders Guldberg” för att diskutera sin judiska tro.

Guldberg berättar bland annat hur tacksam han är över en ny synagoga i Falun samt hur mycket hot han fått utstå eftersom han ”arbetar med pengar” på bank.

— Det är ju förintelsens minnesdag imorgon. Det är så hemskt att man gasade ihjäl 26 miljoner judar, beklagar han sig.

Programledaren håller med och säger att ”förintelsen” är helt ”obegriplig”. Guldman berättar också om sin gammelfarfar som överlevde sju förintelseläger där man gjorde lampskärmar och tvål av människor.

— Nu för tiden pratar man bara om gasningar, man hör aldrig om att man gjorde människor till lampskärmar och tvålar, beklagar sig Guldman.

Men när diskussionen kommer in på frågan om ”Guds utvalda folk” och att Guldman förkastar all icke-judisk religion blir programledaren obekväm.

— Ja därom råder det nog delade meningar, säger hon och tackar snabbt av bankiren Anders Guldman.