ITALIEN. Erich Priebkes kista har kidnappats av vad som tycks vara italienska myndigheter. Detta skedde handgripligen och utan förvarning under det tumult som uppstod under begravningen.

nazi_funeral_131016_AAP_1-460x258

I fredags dog nationalsocialisten Erich Priebke, 100 år gammal. Priebke var lojal nationalsocialismen i döden och var ett ständigt hatobjekt för sionistiska lobbygrupper.

I tisdags skulle Priebke hedras och begravas i Rom, men begravningen fick ställas in efter det att ”antifascister” startat kravaller. Polisen ska ha drivit tillbaka antifascisterna men även ha pepparsprayat ett 30-tal nationella som samlats för att hedra den döde. Till sist stoppade polisen den dödes vänner och familj från att komma in i kyrkan, varför begravningen fick ställas in.

Sedan dess har Priebkes kropp varit försvunnen och varken familjen eller familjens advokat får veta var den är. Familjens advokat, Paolo Giachini, uppger att samtidigt som kravallerna pågick dök en grupp om 30 personer upp och stal kistan som sedan dess varit försvunnen.

Italiensk radio har sagt att kistan och Priebkes kropp finns i en närliggande militärbas, men italienska myndigheter har vägrat att gå ut med någon information till familjens advokat. Paolo Giachini säger enligt Daily Mail:

Det saknar motstycke att en kista kan försvinna i det här landet, och tas från dem som har vårdnaden på allmän plats – en plats för hedrande – med våld och utan förklaring. Vi vill ha klarhet.

Källa:
Nazi war criminal’s corpse goes missing: Family of Erich Priebke say they do not know where his body is after funeral was halted by angry protests


  • Publicerad:
    2013-10-18 12:57