STOCKHOLM. Expressen var bittra över att de inte fick komma på Motståndsrörelsens föredrag i Stockholm och tidningens journalister krälade därför runt utanför föredragslokalen och försökte fotografera deltagarna.

Skärmdump från Expressen.

Skärmdump från Expressen.

Tidigare idag höll Nordiska motståndsrörelsens ledare, Klas Lund, ett i förväg utannonserat föredrag i Stockholm.

Allmänheten var välkommen på föredraget, men de journalister som hörde av sig till arrangörerna och ville besöka föredraget informerades om att media inte var välkomna. Detta av hänsyn till övriga deltagares integritet och säkerhet.

Expressen var en av de tidningar som hörde av sig och fick detta besked. Tidningen tog det uppenbarligen inte särskilt bra då de istället skickade ut journalister som agerade spioner och på avstånd fotograferade deltagarna. Åtminstone på bilderna Expressen la ut på nätet kan man i alla fall inte urskilja vilka deltagarna var, men med tanke på tidningens samarbete med vänsterextrema Researchgruppen och det faktum att Expressen har gjort det till en ful ovana att hänga ut politiska dissidenter kan man ifrågasätta tidningens syfte.

Själva artikeln om föredraget som Expressen har skrivit är i övrigt ointressant och förutsägbart. De som äger lokalen utpressas till att ta avstånd och tidningen underdriver deltagarantalet kraftigt. Att lokalen skulle ha hyrts i ”falsk flagg”, som Expressen påstår, stämmer inte heller. Lokalen hyrdes av Anders Rydberg som var ansvarig för arrangemanget och föreningen som ägde lokalen ställde inga frågor om vad lokalen skulle användas till och fick därför varken falsk eller sann information om syftet.

Nordfront återkommer inom kort med ett reportage om föredraget.

Källa:
Nazister håller möte söder om Stockholm


  • Publicerad:
    2015-01-31 20:20