MYTOLOGI. I höst lanseras The Norseman i svenska ”Fantomen”. Han är nordisk, har övermänskliga krafter och är barnbarn till den ljuse guden Balder.

NorsemanPROMO

The Norseman.

Det är den västsvenske tecknaren Henrik Jonsson som har skapat The Norseman som ska ges ut som en biserie, uppdelad i fyra delar, i Fantomen. Jonsson har tidigare tecknat bland annat Batman.

The Norseman har övermänskliga krafter och är barnbarn till guden Balder. Han heter egentligen Rickard Nord och är uppvuxen på en bondgård på landsbygden. Som attribut har han Tre kronor och en yxa.

Henrik Jonsson säger att han ”vill vara övertydlig med att det ska vara vår superhjälte” och att hans svenska superhjälte ska utföra uppdrag kopplade till nordisk mytologi fast i nutid. The Norseman utspelar sig i svenska miljöer, bland annat Brålanda i Vänersborg, den stad där Henrik Jonsson kommer ifrån.

gm_ring1

Fantomens goda märke.

Att The Norseman blir biserie i just serietidningen Fantomen kan även det ses som ett sundhetstecken. Fantomen är inte helt och hållet politiskt korrekt utan sticker ut bland andra ”superhjältar”. Bland annat utgörs Fantomens goda märke av ett hakkors.

Källor:
Vilken Fantom-karriär – ”Känns som en dröm”
”Fantomen” lanserar ny svensk superhjälte – The Norseman

 


  • Publicerad:
    2013-09-05 23:58