Nordfront har tidigare rapporterat om hur New York-polisen i samarbete med Microsoft tagit fram ett nytt övervakningssystem som med hjälp av smarta kameror skall känna igen misstänkta fordon.

Nu går man steget längre och påbörjar implementeringen av ett federalt övervakningssystem. Denna gång är det dock inte registreringsskyltar på bilar, utan ansikten, som de smarta kamerorna skall känna igen.

Projektet, som beräknas kosta en miljard dollar, började planeras redan år 2005. När FBI under våren 2006 presenterade projektet för det amerikanska justitiedepartementet hävdade man att det kunna komma att ersätta det nuvarande systemet för att hålla koll på kriminella medborgare.

Systemet har dock förmågan att användas till så mycket mer än att bara kunna identifiera och övervaka dömda brottslingar. Enligt FBI kan det nya systemet nämligen identifiera personer ur offentliga databaser, genomföra automatiserad övervakning samt följa individers rörelse.

När systemet testades i Michigan tidigare i år identifierade det rätt person vid 92 % av försöken.

FBI har nu fått klartecken för en fullskalig utrullning och man beräknar att det nya systemet kommer finnas implementerat över hela USA under år 2014.

Läs mer på RT:

FBI begins installation of $1 billion face recognition system across America


  • Publicerad:
    2012-09-09 15:18