USA. Ett pizzabud i Florida fick sparken efter att av misstag ringt upp en svart kund när mobiltelefonen låg i fickan. Ovetandes om samtalet började budet skämta om negrer, vilket gjorde att han senare fick sparken.

Efter att ett pizzabud i Florida ansett att han fått för lite dricks av en svart kund, började budet skämta om kundens ursprung med en kollega. Vad pizzabudet inte visste om var att han av misstag ringt upp kunden medan hans telefonen låg i fickan.

Den upprörde negern spelade då in samtalet, som hamnat i röstbrevlådan, där man hör pizzabudet prata med en kollega och klaga på de dåliga dricksen: ”Det är det enda kravet för att vara en neger i Sanford. Ja, de gav mig fem dollar. Fint, en enastående afroamerikansk gentleman av samhället.”  Efter att mannen hade klagat färdigt började han sjunga en humoristisk sång om afrikaner, något som kunden ansåg rasistisk. kunden lade sedan upp ett videoklipp om händelsen på både Youtube och LiveLeak. Klippen har nu fått över 270 000 visningar.

Videoklippet resulterade i att pizzabudet nu har fått sparken från pizzakedjan Papa John’s. Pizzerians chef, namngiven som Keith, uppger att han har fått ta del av klippet och beklagar sig: ”Vi har fått höra om videon och det är under utredning. Vi är ledsna över att det här hände.”  Enligt Papa John’s vd och grundare, John Schnatter, är pizzabudets skämtande inte förenligt med pizzakedjans värdegrund: ”Deras tänkande och handlande trotsade både mina personliga och företagets värderingar, och allt som det här företag står för. De anställda som är ansvariga för det helt oacceptabla beteendet blev omedelbart avskedade.”

Spola fram till 2.30 i filmklippet för att höra samtalet.

Källa:
Pizzabudet fickringde kund – sjöng rasistisk sång om kunden


  • Publicerad:
    2013-05-30 19:50