GÖTEBORG. Nordfront rapporterade i slutet av förra veckan om en ny musikvideo som visade hur en invandrarpöbel misshandlade politiker och sjöng om maktskifte. Igår avslöjade Fria Tider att produktionen av våldsvideon hade finansierats av skattepengar.


Den kontroversiella filmen

Musikvideon som hette ”Tro, hopp och utanförskap” publicerades den 30 mars på Youtube. Under förra veckan fick den stor uppmärksamhet då den skickats till politiker i Göteborg och även uppmärksammades av Sveriges Television.

Igår avslöjade Fria Tider att det är föreningen Alla har en historia att berätta som ligger bakom videon. Vidare avslöjades att musikvideon sponsrats av kommunen. Fria Tider skriver:

Föreningen har både fått lokaler att vistas i av kommunen samt beviljats 50 000 kronor i ekonomiskt stöd av det kommunala projektet Levande historia i Göteborg. Kommunen har även sett till att ordna med utbildning åt föreningsmedlemmarna i kamerahantering, ljudupptagning och filmredigering.

Det var Lennart Engström som beviljade stödet till filmen. Engström arbetar på Stadsledningskontoret i Göteborg och är ansvarig för Levande historia, en kommunal verksamhet som samarbetar med det statliga propagandaorganet Forum för levande historia.

Källa:
Våldsvideo finansierades med skattepengar


  • Publicerad:
    2013-04-10 18:11