BROTT I höstas försvann en 13-årig flicka från Värmland, hon hittades senare i Göteborg. Nu åtalas två män för bland annat våldtäkt mot barn.

Två män åtalas för brott mot en 13-årig flicka som försvann från sin skola i Värmland förra hösten och hittades några dagar senare i Västsverige.

Under tiden som flickan var försvunnen, utredde polisen händelsen som ett brott och en tidigare dömd barnvåldtäktsman blev snabbt misstänkt för att ha groomat flickan och förmått henne att åka till Göteborg.

Nu har den tidigare dömde barnvåldtäktsmannen Latif Süleymanov (19990527-2911), från Azerbajdzjan, och Ibrahim Samer Hasan Fahmwai (19970630-1976), från arabvärlden, åtalats för brott som skedde under tiden som flickan var saknad. Båda åtalade nekar till brott.

Den tidigare dömde barnvåldtäktsmannen har åtalats för två fall av våldtäkt mot barn och han ska enligt stämningsansökan ha betalat för flickans tågbiljett. Dessutom framgår det från meddelanden i hans telefon att han ansåg att tonårsflickan var hans flickvän.

Ytterligare en man har åtalats för ett fall av våldtäkt mot barn och ett fall av sexuellt ofredande. Han ska ha betalat för en bussbiljett åt flickan när hon lämnade Göteborg. Bland bevisningen finns DNA från båda männen samt meddelanden och filmer i deras telefoner.

B15695-22 (Göteborgs tingsrätt)