MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Alla stora medier ”avslöjade” idag icke-hemligheten att Simon Högberg, Nordiska motståndsrörelsens gruppchef i Varberg, har genomfört GMU och varit anställd av Försvarsmakten i två år innan han engagerade sig politiskt.

Skärmdump från Google som visar nyheter från idag.

Idag skrev bland annat Göteborgs-Posten, Expressen och Aftonbladet om 25-årige Simon Högberg från Varberg. Högberg är gruppchef för Nordiska motståndsrörelsens kampgrupp på hans ort och media vill nu skandalisera det faktum att han innan han engagerade sig politiskt var anställd av Försvarsmakten.

Nordfront har varit i kontakt med Högberg för att höra vad han tycker om medieuppståndelsen.

Har du någon kommentar till mediedrevet idag?

Hela saken känns lite löjlig. Min tidigare anställning inom Försvarsmakten är inget som är hemligt, utan allt detta är offentliga uppgifter. Så det är inte så mycket av ett ”avslöjande”. Jag får intrycket att de försöker hitta minsta lilla sak, för att framställa mig som en farlig ”terrornazist” med vapenträning.

En tidigare kollega från det militära säger till GP att han såg dig ”som en stolt patriot som ville vara snäll mot sitt land”. Det är inte särskilt avståndstagande. Hur var stämningen i det militära? Var många nationellt sinnade och hade kritiska synpunkter mot massinvandringen?

Man kan säga att jag stötte på en del kollegor med sunda åsikter och värderingar. Försvarsmakten är något som jag tror många patriotiskt och nationellt sinnade personer söker sig till.

Philip Simon, presschef på Försvaret, säger till GP att de inte registrerar soldaternas åsikter men att man ändå genomför intervjuer och utesluter de som bryter mot värdegrunden om ”alla människors lika värde”. Är inte det ett självmotsägelsefullt uttalande och vad tycker du om Försvarets värdegrund?

Försvarsmaktens värdegrund är ett skämt, få anställda som jag stötte på tog det på särskilt stort allvar. Värdegrunden ser jag mer som ett sätt ifrån FM:s sida att visa hur duktiga man är, kanske även ett sätt att skrämma bort de svenska män med sunda värderingar som annars kan tänkas söka in.

Har du haft någon användning av det du lärde dig som soldat i privatlivet eller ditt politiska arbete?

Ja, man fick en bättre självdisciplin och självkänsla som har varit ovärderlig för mig, både privat och i det politiska arbetet.

Skulle du uppmuntra nationellt sinnade ungdomar att ligga lite lågt med sina åsikter och genomföra GMU och kanske vara försvarsanställd under en kortare period innan man öppet engagerar sig politiskt?

Jag tycker definitivt att det finns fördelar med att åtminstone göra GMU (grundutbildningen) och kanske även vara anställd ett kortare tag. Det man ska tänka på är att inte fastna där, utan faktiskt gå vidare efter det om man är intresserad av att arbeta politiskt. En annan sak att tänka på noga innan man skriver under ett anställningsavtal med Försvarsmakten är att det i det avtalet ingår utlandstjänst, så om du blir anställd kan du skickas på uppdrag utomlands. Det gäller inte om du bara gör GMU:n.

Har du någon avslutande hälsning till våra läsare?

Mediedrevet mot mig idag och mot Motståndsrörelsen och dess representanter handlar om att skrämma folk till tystnad. Därför tycker jag att det är extra viktigt att så många som möjligt går med i vår demonstration i Göteborg nu på lördag. Det är dags att ge sionisterna och globalisterna inom de svenska mediehusen något att vara rädda över på riktigt!


  • Publicerad:
    2017-09-25 23:40